Boston Audio Design - Accessoires

Boston Audio Design is een fabrikant die hoogwaardige accessoires op de markt brengt.
- TuneBase Reference Platform
- Tuneblocks
- Mat-1
- CD-mat
- Rega Apollo en Saturn upgrade-kit
- Speaker Tuneblocks
- Mat-2


TuneBase Reference Platform
Het Tunebase Reference Platform is ontwikkeld met alle technische kennis die Boston Audio Designs heeft opgedaan met haar andere producten.

De tunebase bestaat uit een massieve plaat perfect afgewerkt Cabon Graphite, met aan de bovenkant een dikke plaat roestvrij staal. De zijkanten en onderkant zijn van aluminium, om de plaat te beschermen en een goede werking te garanderen. Bijgeleverde voetjes zijn de Tuneblocks mini met Tungsten Steel kogels.

Afmetingen: Hoogte is 1,5 inch, 19 inch breed, 14 inch diep.

Custom made afmetingen zijn mogelijk.
Tuneblocks
De Tuneblocks bewerkstelligen een unieke ontkoppeling van uw apparatuur en uw luidsprekers. Een stalen kogel geeft ongewenste trillingen van uw apparatuur door aan een speciaal gecoate carbon graphite block. Een van de kwaliteiten van carbon graphite is dat het met een relatief kleine massa veel trillingen absorbeert. Een nadeel van carbon graphite is dat het een relatief zwak materiaal is. Daavoor biedt de coating van Boston Audio Design de oplossing! Zonder de verbinding tussen kogel en block -dus tussen staal en carbon graphite- aan te tasten, zorgt de coating voor een belastbaarheid tot enkele honderden kilo’s.

Om het resultaat voor uw systeem te optimaliseren bieden wij u drie modellen aan:

- Mini Tuneblocks

- Standard Tuneblocks

- Tuneblocks XT

Het verschil in tuneblocks zijn de afmetingen. Hoe groter de afmetingen, hoe meer trillingen worden opgenomen.

Om het resultaat voor uw systeem te optimaliseren bieden wij u drie modellen aan:

Tuneblocks mini Afmetingen: diameter 3 cm hoogte 1,8 cm(gemeten zonder bal)

Tuneblocks Afmetingen: lxbxh 5,1 x 5,1 x 2,54 cm (gemeten zonder bal)

Tuneblocks XT Afmetingen: lxbxh 5,1 x 5,1 x 3,8 cm (gemeten zonder bal)

Voor alle modellen geldt dat de standaard stalen kogel kan worden vervangen door een kogel gemaakt van Tungsten staal Dit hardste staal ter wereld geeft de trillingen van uw apparatuur nog beter door dan het staal van de standaard kogel.

Mat-1
De Mat-1 is een draaitafelmat gemaakt van puur carbon graphite. Wanneer u deze 3 mm dikke mat op uw systeem legt zult merken dat ongewenste trillingen van de plaat nauwelijks meer worden doorgegeven aan de naald.

Het maken van de mat 1 is een bijna ambachtelijk proces. Zo wordt zij met de hand gepolijst om aan de hoogste eisen te voldoen.

CD-mat
Net als voor een draaitafel is het ook belangrijk om voor cd spelers de renonaties te onderdrukken die veroorzaakt worden door het draaien van de cd. Leg eenvoudig de cd-mat op de cd en trillingen worden effectief onderdrukt. Let op, deze mat is alleen geschikt voor top-loaders. Om te testen of de mat gebruikt kan worden kunt u twee cd's op elkaar leggen. Draait de cd nog gewoon af dan past de mat in uw cd speler!
Rega Apollo en Saturn upgrade-kit
Boston Audio Designs heeft speciale Rega upgrade kits samengesteld. Deze kits voor de Saturn en de Apollo bestaan uit een cd-mat, mini-tuneblocks en 3 stalen platen op de Tuneblocks op te zetten. De kit is er in twee varianten, kit 1 met mini-tuneblocks, en kit 2 met standaard tuneblocks.
Speaker Tuneblocks
De Speaker Tuneblocks bewerkstelligen een unieke ontkoppeling van uw luidsprekers. In plaats van de "gewone" Tuneblocks hebben de Speaker Tuneblocks een stalen conus in plaats van een balletje. Hier valt de Spike van de speaker in, zodat deze een betere koppeling geeft met de Tune-blocks. De Speaker Tuneblocks worden in tegenstelling tot de "gewone" Tuneblocks verkocht per set van 4.
Mat-2
De Mat-2 is een draaitafelmat gemaakt van puur carbon graphite. Wanneer u deze 5 mm dikke mat op uw systeem legt zult merken dat ongewenste trillingen van de plaat nauwelijks meer worden doorgegeven aan de naald. Het dempinsgeffect is groter dan bij de mat-1.

Bij de Mat-2 moet uw draaitafel arm wel in hoogte te verstellen zijn omdat deze dikker is dan de Mat-1. De Mat-2 is ook zwaarder, aanbevolen wordt deze mat niet te gebruiken bij draaitafels die opgehangen zijn door middel van veren.

Het maken van de mat is een bijna ambachtelijk proces. Zo wordt zij met de hand gepolijst om aan de hoogste eisen te voldoen.